Inverteres klímák előnyei

> AMIÉRT AJÁNLJUK:

Az inverteres klíma bekapcsolás után fokozatosan emeli a teljesítményt 100 %-ig. Amint a helyiség hőmérséklete eléri a beállított értéket, az inverter visszavesz a teljesítményből annyit, amellyel még tartani tudja a kiválasztott hőmérsékletet. Az inverteres vezérlés folyamatosan szabályozza a teljesítményt, így a klíma csak akkora teljesítménnyel üzemel, amekkorát a körülmények megkívánnak.

A hagyományos (on-of) klíma a beállított hőmérsékletet elérve kikapcsol, majd a helyiség felmelegedését érzékelve bekapcsol. Körülbelül  1.5C-különbség érzékelése után. A kültéri egységben lévő kompresszor ki/be kapcsolásakor keletkező induló áramfelvétel miatt még egy “A” energiás készülék is óránként kb. 48,- Ft áramdíjat generál.

Az inverteres klíma működése során nem kapcsol ki-be, állandó hőmérsékletet tart, így kevesebb lesz a hőmérséklet-ingadozás, ami nagyobb komfortot eredményez.

Az inverteres klíma előnye a 100%-os teljesítménynél alacsonyabb üzemelési tartományban mutatkozik:
– a klíma kevesebb áramot fogyaszt
– működése csendesebb
– a kifújt levegő hőmérséklete kellemesebb

Az inverteres klímák sokkal finomabb hőmérséklet szabályozást biztosítanak, mint az inverter nélküli modellek.

A klímakészülékek többnyire csak részleges terhelés alatt üzemelnek, mivel a beállított hőmérséklet fenntartásához a maximális teljesítmény töredéke is elég.

A hagyományos, állandó fordulatszámú kompresszoros klíma készülékek nem képesek a teljesítményük növelésére vagy csökkentésére, hanem folyamatosan ki-be kapcsolják a meghatározott sebességen működő kompresszorukat. Ezzel szemben az inverteres klíma rendszer változtatható fordulatszámú kompresszort alkalmaz, amely ideális alacsonyabb sebességre kapcsolja át a kompresszort, ha nincs szükség nagyobb teljesítményre a megfelelő mértékű hűtéshez. Ezáltal a klíma hűtő- ill. fűtőteljesítménye a kondicionált belső tér igényei szerint folyamatosan változtatható. Ez a megoldás gazdaságosabbá és hatékonyabbá teszi a klíma működését, ráadásul kisebb zajt kelt, mint a hagyományos kompresszor, így a szakterület legjobb megoldását kínálják.

Gazdaságosság: a kiváló energia-hatékonyság jóval gazdaságosabb készüléket eredményez, az energia-megtakarítás akár 44%-os is lehet. Egy jól megválasztott teljesítményű inverteres készülékkel akár 18-20,- Ft költséggel számolhatunk óránként.

Hatékonyság: a hagyományos készülékekhez képest a változtatható fordulatszám miatt sokkal gyorsabb lehűtést, illetve felfűtést biztosítanak.

Kényelem: jelentősen csökken a zajszint, lényegesen csendesebb működés mellett érik el, és sokkal pontosabban tartják fent a megkívánt hőmérsékletet.